Потърсете ни: 02/980 1092

Специализирано задълбочено обучение по медицинско право

Уважаеми колеги,

Центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ организира Специализирано задълбочено обучение по медицинско право, което ще включва различни негови аспекти и в което ще участват водещи специалисти от страната и чужбина. То ще бъде първото такова в България. Подобна дисциплина не се изучава в университетите (с изключение на Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ като избираема дисциплина), а самото понятие „медицинско право“ всъщност включва множество въпроси от гражданското, наказателното и административното право. В Европа и САЩ обикновено се изучават отделни дисциплини като: Healthcare Administrative Law, Public Health Law, Medical Malpractice/Negligence, EU Healthcare Law, European Medical Law и други.

Курсът се организира и в отговор на огромния интерес, който предизвика издаването от ЦОА на книгата „Медицинският деликт“ на адв. Мария Шаркова.

Срокът за записване за участие в курса е до 10.09.2018 г. Записването става на електронната поща coa@abv.bg и на тел. 02/980 10 92, като трябва да посочите Вашите три имена, адвокатска колегия, телефон и електронна поща за контакт. Курсът стартира на 18.09.2018 г. и ще се провежда в Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ (гр. София, ул. „Калоян“ 8, ет. 4).

График за обучението можете да откриете тук.  

------------